5.1 Audio in audio section but won't save

If you need assistance with a technical issue, this forum is for you. Specifically for help with Wasteland 2 itself. Spoilers are allowed, but spoiler warning tags are recommended.

Moderator: Ranger Team Alpha

Post Reply
Fugazi70
Novice
Posts: 26
Joined: October 17th, 2015, 10:40 am

5.1 Audio in audio section but won't save

Post by Fugazi70 » June 7th, 2016, 2:47 pm

So I started wasteland 2 and selected 5.1 and the audio shifts and I can hear surround sound.

I play the game and call it a day

Next launch it defaults to quad

Argh

If I click reset to default it goes to 5.1

The registry has speaker config ? Value of 5 which appears right but for some reason the game doesn't load the audio config but defaults to quad

Is there a way to force the game to loaded the save setting?

User avatar
Kindoffer
Initiate
Posts: 7
Joined: July 30th, 2016, 12:48 pm

Re: 5.1 Audio in audio section but won't save

Post by Kindoffer » August 7th, 2016, 11:37 am

I read somewhere that this is a known bug, since shortly after DC was released, but for some reason yet to be given, it was never patched. Basically, the sound setting resets to quad speakers upon startup. You can then change it back to your preferred setting, and play with it working, but every time you restart the game, it will be back to quad.

I know of no work-around at the moment. :/

motsm
Initiate
Posts: 7
Joined: July 20th, 2012, 3:30 pm

Re: 5.1 Audio in audio section but won't save

Post by motsm » April 12th, 2017, 11:57 am

I'd really like this to be fixed too, but sure don't expect another patch at this point. It's such an obvious and consistent bug, it's hard to believe it was missed in the first place.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest