Is there a Patch 3 in the works?

For all discussion of gameplay and game strategy, as well as help with technical problems.

Moderator: Ranger Team Alpha

Post Reply
keremix
Initiate
Posts: 2
Joined: May 27th, 2013, 1:25 am

Is there a Patch 3 in the works?

Post by keremix » January 13th, 2014, 2:50 am

I was about to start Wasteland 1, but then I have read that the game still suffers from some bugs as well as crashing problems. I was wondering if there are any plans for a new patch adressing these issues in which case I will wait a while longer to play the game.

User avatar
Crosmando
Supreme Jerk
Posts: 5136
Joined: January 3rd, 2013, 8:48 am

Re: Is there a Patch 3 in the works?

Post by Crosmando » January 13th, 2014, 2:58 am

I'd think so, it's just that they are probably busy with patching WL2. Some guy apparently found a way to fix the mouse freezing issue, which hopefully will be in the 3rd patch too.
Matthias did nothing wrong!

User avatar
Tets
Master
Posts: 1359
Joined: December 28th, 2012, 8:53 am

Re: Is there a Patch 3 in the works?

Post by Tets » January 13th, 2014, 3:33 am

mouse issue was fixed with the second patch. http://poizan.dk/blog/2013/11/27/fixing ... ing-mouse/

i dont think there will be a patch in the next time, but brother none probably knows something. i also think, most major problems are fixed. but be aware of the store bug: http://wasteland.inxile-entertainment.c ... =33&t=4845

User avatar
Drool
Forum Moderator
Posts: 9785
Joined: March 17th, 2012, 9:58 pm
Location: Under Tenebrosia, doing shots with Sceadu.

Re: Is there a Patch 3 in the works?

Post by Drool » January 13th, 2014, 8:52 pm

Yes, I think only the store bug still exists, and that can be bypassed easily enough with some care. The mouse was fixed early and the clone tanks were also fixed (I never could replicate that bug, though). All the paragraphs and uprezed images should be working, too.
Alwa nasci korliri das.

User avatar
Brother None
Developer
Posts: 2911
Joined: March 5th, 2012, 1:26 pm
Contact:

Re: Is there a Patch 3 in the works?

Post by Brother None » January 14th, 2014, 4:39 pm

No patch 3 in the works, no. The remaining issues (like the store bug) tend to be legacy issues we can't really fix. Avoiding the store bug with the instructions from Per should generally lead to a fairly fault-free gaming experience.
Thomas Beekers
Creative Producer

Wyzak
Scholar
Posts: 115
Joined: August 26th, 2013, 1:32 am

Re: Is there a Patch 3 in the works?

Post by Wyzak » January 15th, 2014, 1:09 am

I completed the game recently on my 3rd attempt, I did not encounter any crashes or any bugs.

First attempt my party didn't have the right skills, and I restarted early.

2nd attempt I lost one of the NPCs in Finster's head and couldn't complete that quest - finally struggled my ass off through the guardian citadel only to reach the last area in the game and not be able to complete it because I couldn't create 4 separate parties because the one party was stuck in Finster's head and I couldn't disband it or go and pick up the body. This wasn't a bug, more like bad design, but I won't expect this to be fixed. Just be very careful in Finster's head so it doesn't happy to you as well.

3rd attempt was a breeze and I annihilated everything and finished the game in record time.

Loved every moment though.

keremix
Initiate
Posts: 2
Joined: May 27th, 2013, 1:25 am

Re: Is there a Patch 3 in the works?

Post by keremix » January 15th, 2014, 6:53 am

Brother None wrote:No patch 3 in the works, no. The remaining issues (like the store bug) tend to be legacy issues we can't really fix. Avoiding the store bug with the instructions from Per should generally lead to a fairly fault-free gaming experience.
Thank you for the official response.

User avatar
Dustin542
Initiate
Posts: 20
Joined: March 15th, 2012, 5:57 am

Re: Is there a Patch 3 in the works?

Post by Dustin542 » January 17th, 2014, 11:55 am

Unfortunately the paragraph buttons that appear in the battle log still aren't usable. Like when your recruiting Mayor Pedros.

Wyzak
Scholar
Posts: 115
Joined: August 26th, 2013, 1:32 am

Re: Is there a Patch 3 in the works?

Post by Wyzak » January 17th, 2014, 1:47 pm

Dustin542 wrote:Unfortunately the paragraph buttons that appear in the battle log still aren't usable. Like when your recruiting Mayor Pedros.
Really? They worked fine on my side through all of the versions.

TheCycoONE
Initiate
Posts: 10
Joined: March 13th, 2012, 2:03 pm

Re: Is there a Patch 3 in the works?

Post by TheCycoONE » April 8th, 2014, 5:07 pm

At least the linux version crashes if you hit alt+enter to switch to window mode while a paragraph is visible, or even the paragraph text. Unfortunate for note taking in another window.

User avatar
Brother None
Developer
Posts: 2911
Joined: March 5th, 2012, 1:26 pm
Contact:

Re: Is there a Patch 3 in the works?

Post by Brother None » April 9th, 2014, 2:00 pm

Hmmm, haven't heard of that one before. We'll look into it, thanks!
Thomas Beekers
Creative Producer

TheCycoONE
Initiate
Posts: 10
Joined: March 13th, 2012, 2:03 pm

Re: Is there a Patch 3 in the works?

Post by TheCycoONE » April 14th, 2014, 5:39 am

Ah, I assumed it was a known issue. In the interest of a good crash report, there are a couple lines in the console after it happens that I'll paste here next time I have a chance.

System:
OS: Arch Linux (x86)
Computer: Lenovo Thinkpad T60
CPU: Core 2 Duo
Video: Radeon X1400 with open source gallium drivers
Version: 1.2 from Desura

TheCycoONE
Initiate
Posts: 10
Joined: March 13th, 2012, 2:03 pm

Re: Is there a Patch 3 in the works?

Post by TheCycoONE » April 14th, 2014, 5:00 pm

X Error of failed request: BadValue (integer parameter out of range for operation)
Major opcode of failed request: 130 (MIT-SHM)
Minor opcode of failed request: 3 (X_ShmPutImage)
Value in failed request: 0x1b
Serial number of failed request: 61667
Current serial number in output stream: 61668

TheCycoONE
Initiate
Posts: 10
Joined: March 13th, 2012, 2:03 pm

Re: Is there a Patch 3 in the works?

Post by TheCycoONE » April 16th, 2014, 6:04 pm

Found a second problem with the remake.

If you hire Ace through encounter you cannot click the link to Paragraph 35.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest